Bıçak sırtı kalınlığı nedir?
Yarım veya bir bıçak ağzı kalınlığında, yaklaşık 3-4 cm uzunluğunda ve aynı kalınlık ve uzunlukta ince çubuklara kesme şeklidir. Bu doğrama yöntemi her türlü sebze için kullanılır; önce eşit incelikte levhalar kesilir.
Doğrama şekilleri nelerdir?
Tariflerde sebzeleri küp, jülyen, yarım ay ve halka şeklinde kesmenin birçok farklı yoluna rastlarız. Sebzeler çiğ veya pişmiş olsun, bu tür kesimler onları daha çekici hale getirir ve ayrıca yemeğin daha iyi ve daha hızlı pişmesine yardımcı olur.
Brunoise doğrama nedir?
Brunoise Dilimleme: Küçük ve ince küpler halinde kesilir. Genellikle soğan, havuç ve patates gibi sebzeleri doğramak için kullanılır. Küpler yemeklerde veya garnitür olarak kullanılır.
Macedoine doğrama nedir?
Macedoine: Macedoine kesme yöntemi, sebzeleri 4x4x4 boyutlarında küçük küplere kesmeyi içerir. Herhangi bir sebze veya meyve bu şekilde kesilebilir. Diyagonal: Çin mutfağında sıklıkla kullanılan oval (diyagonal) kesme stili, birçok sebzede kullanılabilir.
Peyzan doğrama nedir?
Peyzan veya Tage (Paysanne veya Cube) İki isimle farkını gösteren bir marangozluk tekniğidir. Peyzaj şekillerine kesilen malzemeler aynı boyutta olmalıdır. Malzemeler jilet kalınlığında ve 1-2 cm uzunluğunda olduğunda doğranır.
Vichy doğrama nedir?
Vichy & Rondelle Bu, 1 veya 2 mm kalınlığında halka şeklinde bir doğrama yöntemidir. Havuç, kabak ve salatalık gibi özellikle uzun sebzeler bu şekilde doğranır.
Kare şeklinde doğramaya ne ad verilir?
Kesiti yarım veya bir santimetrekare, uzunluğu 4 ila 6 santimetre olan kare prizma biçiminde doğramalardır.
Jülyen doğrama şekli nasıl olur?
Soğanları jülyen doğramak için etkili bir yöntem önce soğanı yarım ay şeklinde dilimlemek ve sonra bu dilimleri ince şeritler halinde kesmektir. Biberleri jülyen doğramak için önce tohum yatağını çıkarın, biberleri düz bir yüzeye koyun ve ince şeritler halinde kesin.
Macedoine kesim nedir?
Macedoine (Makedonya) Sebzelerin önce dikey olarak uygun uzunlukta kesilmesi ve daha sonra 1⁄2 cm’lik küp şeklinde parçalara bölünmesi yöntemidir.
Piyaz doğrama nedir?
Yarım ay veya ince yarım ay şeklinde kesin.
Jardiniere doğrama nedir?
Brunoise, kıyma yönteminin biraz daha kaba bir versiyonudur. Ayrıca büyük bir burnu olduğunu da söyleyebilirsiniz. Bu yöntem çeşitli et ve sebze yemeklerine adını verir.
Alümet doğrama nedir?
Alümet, toplumda bu işin daha az bilinen versiyonudur. Çökertme kebabından bildiğimiz bu kesme yönteminde, yiyecek kibrit çöpü inceliğinde kesilir.
Mirpua doğrama nedir?
Üç-dört tanesinin bir çorba kaşığına sığdığı, küp veya küplere yakın büyüklükte olduğu, düzenli ve muntazam bir doğrama şeklidir.
Chiffonade doğrama nedir?
Fransız mutfağının temel kesme tekniklerinden biri olan şifonat kesme tekniği, “şifonat” olarak telaffuz edilir. Gastronomi ve mutfak dünyasında bilinen klasik kesme tekniklerinden biridir. Yeşil yapraklı veya yapraklı yiyecekleri kesmek için kullanılır. Yeşil veya yapraklı ürünlerin ince doğranması olarak adlandırılır.
Şifoned doğrama nedir?
Şifonat genellikle pazı, ıspanak ve marul gibi yeşil yapraklı sebzelerin yapraklarını çok ince şeritler halinde kesmeyi içerir. Bu yöntem, yemekleri veya salataları süslemek için kullanılacak sebzeleri kesmek için kullanılır.
Bıçak kalınlığı ne kadar olmalı?
5. Bıçak duvar kalınlığı: Bıçak çeliğinin duvar kalınlığı, dış mekan bıçakları için finisajına bağlı olarak 3-5 mm, hayatta kalma bıçakları için ise 4-6 mm olmalıdır.
Bıçak kalınlığı kaç mm?
Bunun nedeni, bıçağın kesi kılavuzundan geçememesi veya kılavuzdaki sürtünmeden dolayı hasar görmesi olabilir. Büyük kemikler için yaygın bıçak kalınlıkları şunlardır: 1,00 mm, 1,20 mm ve 1,27 mm veya 1,30 mm. Prosedürde kesi kılavuzu kullanılmazsa kalça ameliyatı için olağan kalınlık 1,27 mm’dir.
Bıçak sırtı durum ne demek?
“Bıçak kenarı” terimi öncelikle bıçağın keskin olmayan arkasını ifade eder. Bu ifadenin bir diğer anlamı da çok açıktır. Deyimin mecazi anlamı korkutucu ve tehlikeli durumları ifade eder. Bıçak kenarı, tehlikeli ve genel olarak korkutucu durumlar için mecazi anlamda kullanılır.
Bıçak sırtı neden bitti?
Proje telif hakları nedeniyle askıya alınmıştı ancak K. W. Jeter’ın ilk “Blade Runner” romanından uyarlanan “Blade Runner Down” adlı senaryo dolaşımdaydı.