Datcanin denizi Nasıl?
Datça, Akdeniz ve Ege Denizi’ni birbirine bağlayan 235 km uzunluğundaki kıyı şeridinde, farklı büyüklüklerde 52 adet parlak, koyu mavi, akvaryum gibi koya sahiptir. İlçemizde büyük yerleşim yerleri veya sanayi tesisleri yoktur ve olağanüstü temiz bir deniz ve havaya sahiptir.
Datçanın en güzel koyu hangisidir?
1. Kargı Koyu. Kargı Koyu, Datça’nın nefes kesici güzellikteki koylarından biri olup Datça merkezine 3 km uzaklıkta yer almaktadır. “Datça’nın en güzel yüzme koyu” olarak kabul edilir.
Datçada nerelerde yüzülür?
Datça tatilinizde tercih edebileceğiniz plajlar: Hayıtbükü Koyu, Gabaklar Koyu, Ovabükü Koyu, Kurubük Koyu, Palamutbükü, Gerence Plajı, Akçabük Koyu, Kargı Koyu, Karaincir Koyu ve Gereme Koyu olarak sıralanıyor.
Datça’nın suyu nereden gelir?
Kargı kaynak suyu daha önceki yıllarda Datça ilçesinde içme suyu olarak kullanılmış ancak yüksek tuzluluğu ve borularda aşındırıcı etkisi nedeniyle kullanılamamıştır. Datça Ilıca Kaynağı: Datça’nın güneyindeki Ilıca köyünde karstik kireçtaşlarından doğan yüksek debili (60 l/s) bir kaynaktır.
Datça’da kum plaj var mı?
Kumluk Plajı hem sunduğu olanaklar hem de doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini cezbetmektedir. Datça Belediyesi’nin sağladığı duş, soyunma odası ve cankurtaran hizmetleri konforlu bir plaj deneyimi yaşamanızı sağlar.
Datça deniz suyu sıcak mı?
Meteoroloji Genel MüdürlüğüDeniz Suyu SıcaklıklarıMerkez AdıSıcaklıkAYVALIK KANAL SANCAK A FENER17,0 °CÇAYELİ SU ÜRÜNLERİ SEKONDER KIRMAHANESİ12,0 °CDATÇA20,2 °CİNEBOLU14.
Datçada hangi ay denize girilir?
Ege ve Akdeniz’in birleştiği nokta olan Datça, Eylül ayında da sessiz ve sakin bir tatil arayanların adresi olmaya devam ediyor. Datça’da yüzdükten sonra bir daha asla yüzmek istemeyeceksiniz muhtemelen.
Datça neyi ile ünlü?
Datça’nın en değerli el sanatı iğne oyası. İğne oyası yapmak için kullanılan saf ipek, yerel olarak ipek böcekleri yetiştirilerek ve daha sonra ipeğin istenildiği gibi eğrilip kaynatılmasıyla elde edilir. Bu ipek iplikler, iğneyle motif yapmak veya büyük nesneler için kılıf yapmak için kullanılır.
Hayıtbükü denizi derin mi?
Hayıtbükü Koyu, ince kumlu bir plaja sahip olup denizi oldukça sığ olduğundan çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenlerin tercihi olmaktadır.
Kumluk Plajı kumlu mu?
Kınalıada Plajları Adada bulunan Kumluk Plajı, isminin aksine oldukça kayalık bir yapıya sahiptir. Ücretli olarak girilebilen Kumluk Plajı’nın sığ ve berrak denizi yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için idealdir. Adanın diğer ucunda bulunan Ülker halk plajına giriş ücretsizdir.
Datça’nın denizi soğuk mu?
Tesis sayısı az olan küçük bir plajdır. Suyu Akdeniz için oldukça soğuktur ancak plajın yanındaki küçük gölün suyu ılıktır.
Ovabükü sığ mı?
Ovabükü nasıl bir destinasyondur? Ovabükü, huzur ve sadelik. İnce kum ve çakılların karışımı olan plaj, sığ ve sakin deniziyle sizi dinlenmeye davet ediyor. Deniz, çocuklar ve yüzme bilmeyenler için idealdir.
Datça’da musluk suyu içilir mi?
Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, Datça’nın Betçe bölgesinde başlatılan 25 kilometrelik içme suyu isale hattını tamamladı. 45 milyon liralık yatırımla Mesudiye, Sındı, Yaka ve Yazı ilçelerine çarşamba gününden itibaren su verilecek.
Datça’nın sahibi kimdir?
Renault, 1999 yılında Dacia’yı satın alarak stratejik dönüşümün ilk temellerini attı.
Datça deniz sığ mı?
Deniz çok güzel, dalgasız, sığ, adeta bir havuz gibi.
Datça’nın denizi soğuk mu?
Tesis sayısı az olan küçük bir plajdır. Suyu Akdeniz için oldukça soğuktur ancak plajın yanındaki küçük gölün suyu ılıktır.
Datçada hangi ay denize girilir?
Ege ve Akdeniz’in birleştiği nokta olan Datça, Eylül ayında da sessiz ve sakin bir tatil arayanların adresi olmaya devam ediyor. Datça’da yüzdükten sonra bir daha asla yüzmek istemeyeceksiniz muhtemelen.
Datça Hayıtbükü denizi nasıl?
Hayıtbükü Koyu Datça merkeze yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunmaktadır. Denizi oldukça temiz ve berraktır. Bu özelliğinden dolayı her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. Hayıtbükü yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biridir.
Datça Ege mi Akdeniz mi?
DatçaİlMuğlaCoğrafi BölgeEge BölgesiİdareKaymakamMesut Çoban18 satır daha