İçeriğe geç

Besi Danası Nasıl Beslenmeli

Besiye çekilen danaya ne verilir?

Konsantre olarak, mısır besi yeminin %35’ini, yani 3,5 kg. Mısır ezmesi, 1 kg. Arpa ezmesi, 1,5 kg buğday ezmesi veya elinizde bulunan herhangi bir tahıl yemi kullanabilirsiniz. En az 2,5 kg kaba yem. Mısır silajı, kalan 1 kg saman ve kuru ot eklenerek tamamlanabilir.

Besi danası günlük kaç kilo yem yer?

Kesif yemlerin günlük miktarı hayvanların canlı ağırlığına göre 4-10 kg arasında değişir. Aynı miktarda günde 0,5-1 tablet, ağır öğünlere ilave olarak verilebilir.

Besi hayvanına ne yedirilir?

Sığır Eti Sığırlarının Beslenmesi Büyüme mevsimi boyunca hayvanlara kaba yem olarak yeşil mısır taneleri ve çayır baklagil karışımları verilebilir. Bu yeşil yemler bazen mevcut kuru kaba yemle birlikte verilebilir. Bu bağlamda saman en yaygın kullanılan yemlerden biridir.

Besi danası kaç ay beslenir?

Sığırlar 120 günden az bir süre taze yem veya konsantre yemle beslenirse buna kısa dönemli besicilik denir. Besleme süresi 120 ila 220 gün arasındaysa buna orta dönemli besicilik denir. Besleme süresi 220 günü aşarsa buna uzun dönemli besicilik denir.

Dana kilo alması için ne yapmalı?

Buzağılara genç yaştan itibaren yeterli miktarda yüksek kaliteli kaba yem ve konsantre yem verilerek büyüme desteklenmelidir. Ancak, başlangıç ​​aşamasında aşırı enerji içeriğine sahip tahıl yemlerinden kaçınılmalıdır. Büyüme aşamasında, buzağılar büyümelerini ve boyutlarını garantilemek için az miktarda ve yüksek protein içeriğine sahip yemlerle beslenmelidir.

Besi hayvanına ne kadar arpa verilir?

Genellikle, bir et sığırı canlı ağırlığının yaklaşık yüzde ikisini izci yemi olarak alır. Örneğin, canlı ağırlığı iki yüz kilogram olan bir tahıl günde dört kilogram yem alabilirken, canlı ağırlığı altı yüz kilogram olan bir tahıl günde on iki kilogram yem alabilir.

Besi rasyonu nasıl olmalı?

Besleme uygulaması olarak besi döneminin başında (hayvanlar besi çiftliğine ilk girdiğinde) 100 kg canlı ağırlığa 1 kg konsantre ve serbest ot verilmelidir. Besi süreci ilerledikçe konsantre miktarı kademeli olarak 50 kg canlı ağırlığa 1 kg konsantre olacak şekilde ayarlanmalıdır.

12 aylık dana kaç kg gelir?

12 aylık hayvanın canlı ağırlığı: Erkek: 292 kg; Dişi: 167 kg. Buzağı doğum ağırlığı: Erkek: 24 kg; Dişi: 22 kg. Canlı ağırlık artışı: 1062 gr/gün. Karkas verimi: %57.

Besi yemi kaç aylıkken verilir?

Altı aylık yaşta buzağıların rumeninin geliştiği kabul edilir ve besi yemlemesi başlayabilir. Bu durumda buzağılara yiyebilecekleri kadar Akgün besi yemi verilir ve ayrıca iri kıyılmış kuru ot/saman da ücretsiz olarak verilir.

En iyi dana nasıl beslenir?

Buzağıların optimum beslenmesi için hayvanlara dengeli ve kaliteli yem, ot ve tahıl verilmelidir. Buzağılara protein, enerji, vitamin ve mineral açısından zengin yem verilmeli ve beslenmenin yanı sıra buzağıların bakımı da yapılmalıdır.

Besi hayvanına tuz verilir mi?

Aslında, tüm memeliler hayatta kalmak için diyetlerinde tuza ihtiyaç duyarlar. Tuz; terde, gözyaşında ve kanda bulunur ve bu da onu yaşamın temel bir bileşeni yapar. Bu nedenle, hayvanların sodyum ihtiyaçlarını karşılamak için diğer minerallerle birlikte tuza ihtiyaç duymaları oldukça normaldir.

Besi hayvanına ekmek verilir mi?

Aşırı karbonhidrat (nişastalı ve şekerli patates, un, ekmek, şeker pancarı, pekmez vb.), kokulu yem ve yiyecek atıkları verilmemelidir. Aksi takdirde hayvanlarda şişlik, asidoz ve ishal gibi sağlık ve beslenme sorunları yaşanabilir.

En iyi besi danası hangisi?

Ülkemizde melez sığır ırkları olan simental çeşitleri etçi sığır ırkları için önemli olup etçi sığır ırkları arasında da yer almaktadır. Ayrıca dünyada sığır yetiştiriciliğinde etçi dana ırkı olarak bilinen Charolais ırkı, anavatanı Fransa olan en iyi etçi sığır ırkıdır.

Simental besi dana günde kaç kilo alır?

Öte yandan Fleckvieh ırkı ile yapılan çeşitli besi çalışmalarında günlük ortalama canlı ağırlık artışı 1000-1300 gr arasında, yemden yararlanma oranı ise %8 olarak bulunmuştur.

6 aylık dana kesilir mi?

Kurbanlık hayvan (deve) için beş, sığır ve manda için iki, koyun ve keçi için bir yaşında olması gerekir. Koyun da yağ ve görünüm bakımından bir yaşındaki bir koyuna benziyorsa altı ay sonra kurban edilebilir.

6 aylık danaya hangi yem verilir?

5-6 aylık dişi buzağılara günde 3-4 kg iyi kalite kuru ot ve %16 ham protein ve kg/gün 2600 Kcal ME içeren 2-3 kg buzağı büyütme yemi verilmelidir veya 2-3 kg iyi kalite kuru ot + 1 kg mısır, 2-3 kg silaj + büyütme yemi verilebilir.

Danaya neden tuz verilir?

Hayvanların tuz yemesi gerekir çünkü tuz vücutlarındaki birçok önemli işlev için gereklidir. Tuz, vücuttaki sıvı dengesini korumada ve hayvanlarda sinir iletimini düzenlemede önemli bir rol oynar. Ayrıca tuz, kasların ve kalbin düzgün çalışmasına yardımcı olur.

5 aylık danaya besi yemi verilir mi?

Altı aylık yaşta buzağıların rumeninin geliştiği kabul edilir ve besi yemlemesi başlayabilir. Bu durumda buzağılara yiyebilecekleri kadar Akgün besi yemi verilir ve ayrıca iri kıyılmış kuru ot/saman da ücretsiz olarak verilir.

Besi geliştirme yemi ne zaman verilir?

Besi geliştirme yemi, çiftlik hayvanlarının 5. aydan 3. aya kadar (kesim) besi sonuna kadar kullanılan dengeli ve kolay sindirilebilen bir yardımcı yemdir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Barometre Altimetre Manometre Batimetre Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yeditepe Escort