İçeriğe geç

Anna Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir

Anna’nın eş anlamlısı nedir?

Mother kelimesi önde gelen eşanlamlıdır. Original ve basic kelimeleri de ana kelimesinin eşanlamlıları olarak görünür.

Eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Anının eş anlamı nedir?

Türkçede bir anlamı vardır. “Hatıra” kelimesinin eş anlamlıları hatıra ve yadigardır.

Ana karanın eş anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre siyah kelimesinin eş anlamlısı karadır.

Adının eş anlamı nedir?

“İsim” kelimesinin eş anlamlıları isim, itibar, ün, şan, kont, konttur.

Ana fikir kelimesinin eş anlamlısı nedir?

temel fikir, ana fikir.

5.sınıf eş anlam nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir. Bir cümlede eş anlamlı kelimeler değiştirildiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Eş anlam nedir 5 örnek?

Eş anlamlı kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir ve dilimizde birçok eş anlamlı kelime vardır. Eş anlamlı kelimelere örnekler: head-head, number-of-pieces, value-value, white-white gibi kelimeler kullanılabilir.

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Gönül eş anlamlısı nedir?

Sami, gönül kelimesini “insan duygularının merkezi, kalbin manevi yönü, duygu, his, etki, şefkat, sevgi, ilgi, arzu, istek, coşku, meyil” olarak tanımlıyor ve “kalp, dil, fuad” kelimeleriyle eş anlamlı olduğunu belirtiyor.

Rüyanın eş anlamlısı nedir?

Bunlar rüya, düş ve umut kelimeleridir. Bu eş anlamlılar cümlede rüya kelimesinin yerine de kullanılabilir çünkü aynı anlama sahiptirler.

Doktorun eş anlamlısı nedir?

Doktor kelimesinin eş anlamlısı doktor kelimesidir. Başka bir eş anlamlısı ise doktor kelimesidir. Doktor nedir?4 Mart 2021

Savaş eş anlamlısı nedir?

Savaş kelimesinin ilk eşanlamlısı “savaş” kelimesidir. Harp kelimesi de savaş anlamına gelir. Bu nedenle, bu kelimeyi savaşın eşanlamlısı olarak da kullanabiliriz. Savaş kelimesinin bir diğer eşanlamlısı “savaş” kelimesidir.

Karga kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Proto-Altayca’da kari, kori (karga, kuzgun) olarak adlandırılır, Proto-Mançu-Tunguzca’da kori mitolojik bir kuştur. Türkçe, Kumuk, Tatar, Altay ve Uygur Türkçesinde karga, Azerbaycan ve Türkmen Türkçesinde garga, Hakas Türkçesinde harga, Tofa Türkçesinde kargan ve Çuvaş Türkçesinde korak olarak kullanılır.

Muallim eş anlamlısı ne?

2/A sınıfı olarak “öğretmen” kelimesinin eş anlamlısı olan “muallim” kelimesini öğrendik 😀 | By American Culture Özel Ege Atabey Okulları | Facebook.

Islak eş anlamı nedir?

“Islak” kelimesi “nass” kelimesiyle aynı anlamı taşıdığı için eşanlamlı olarak kullanılabilir.

Tane eş anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu’na bakıldığında “adet” kelimesinin “tahıl” kelimesi için kullanıldığı dikkat çekmektedir. Hem tahıl kelimesi hem de parça kelimesi birçok farklı yerde farklı amaçlar için kullanılabilir.

Acele anlamlısı nedir?

Hurd kelimesi, quickly kelimesiyle aynı anlama gelir. Hurd kelimesi yerine “quick” veya “immediate” kelimeleri de kullanılır. Hurd kelimesiyle ilgili merak edilen eş anlamlılar emergency ve quick’tir.

Barış eş anlamı ne?

Eş anlamlılar, aynı anlama sahip oldukları için birbirinin yerine kullanılabilen kelimelerdir. Barış kelimesinin doğrudan ve eş anlamlı anlamları Sulh, Hazar, Musalaha’dır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir