İçeriğe geç

Amfizem Nedir Patoloji

Amfizem Nedir Patoloji?

Amfizem, akciğerlerin aşırı genişlemesi veya bozulması ile ilgili kronik bir hastalıktır. Amfizem, akciğerlerdeki hava akımlarının kolayca karışmasına ve havayı tutmasına neden olan hava yollarındaki doku hasarına neden olur. Bu hastalık, solunum yollarındaki hava akımlarının kesilmesi ve akciğerlerin hava alıp vermesindeki zorlukların artmasına neden olur.

Amfizem, akciğerlerdeki hava yollarının zamanla tıkanmasına ve yırtılmasına neden olan bir durumdur. Bu durum, akciğerlerin daha zor çalışmasına neden olur, böylece hava akımlarının kesilmesi ve insanın nefes almakta zorlanmasına yol açar. Amfizem, özellikle sigara kullanımı ve hava kirliliği gibi çevresel faktörlerin etkisiyle gelişebilir.

Bu hastalık, solunum yoluyla alınan hava ile akciğerler arasındaki hava akımının bozulmasına neden olur. Bu durum, akciğerlerin hava alıp vermesi için daha fazla çalışmasına ve solunum hızının artmasına neden olur. Ayrıca, hastaların göğüslerinde şişkinlik, öksürük ve yorgunluk duygusu gibi belirtiler de ortaya çıkabilir.

Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) olarak da bilinen amfizem, solunum fonksiyonlarının bozulmasına neden olur. Bu durum, solunum fonksiyonlarının daha kötü olmasına ve hastanın hava alıp vermesindeki zorlukların artmasına neden olur. Amfizem hastalığının önlenmesi için, sigara içmeyi bırakmak ve hava kirliliğini azaltmak gibi önlemler alınmalıdır.

Amfizem, akciğerlerdeki hava akımlarının kolayca karışmasına ve havayı tutmasına neden olan hava yollarındaki doku hasarına neden olan kronik bir hastalıktır. Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH), solunum fonksiyonlarının bozulmasına neden olur. Amfizem, sigara kullanımı ve hava kirliliği gibi çevresel faktörlerin etkisiyle gelişebilir. Amfizem hastalığının önlenmesi için, sigara içmeyi bırakmak ve hava kirliliğini azaltmak gibi önlemler alınmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir